Print Page | Close Window

UTLive Does NOT Load in FSX-SE

Printed From: Ultimate Traffic Forums
Category: Ultimate Traffic (Classic Version) Forums
Forum Name: FAQ - Frequently Asked Questions (Check Here First)
Forum Description: Check here first for common answers to questions.
URL: http://ultimatetraffic.flight1.net/forums/forum_posts.asp?TID=17339
Printed Date: October-14-2019 at 10:00am
Software Version: Web Wiz Forums 11.10 - http://www.webwizforums.com


Topic: UTLive Does NOT Load in FSX-SE
Posted By: Juergen2
Subject: UTLive Does NOT Load in FSX-SE
Date Posted: June-20-2018 at 7:30am
Hi,
I just purchased UTLive and installed it.
Now when I start FSX-SE, there is no Addon menu and UTLive does NOT start.
I suspect that something went wrong with the installation:
Q: What files /folders should I check to make sure everything installed (simconnect eg.)
There is a post by "ScottecLEMD" that shows a sample of the necessary files, but it is for Prepard.
I certainly would appreciate any help I can get (pretty much stuck)
Thanks


-------------
Brgds
Juergen Mader



Replies:
Posted By: Juergen2
Date Posted: June-23-2018 at 4:58am
Hi,
Can anyone tell  me what files I should check in order for UTLive to get loaded into FSX-SE. Is it only the exe.xml file or are there any other files required in order for UTLive to appear in ADDONS in the simulator??
Thanks for help


-------------
Brgds
Juergen Mader


Posted By: Juergen2
Date Posted: June-30-2018 at 1:01pm
Hi,
Anyone out there to help me??????
Thanks


-------------
Brgds
Juergen Mader


Posted By: Jeff Smith
Date Posted: July-01-2018 at 11:20am
Hello Juergen,

Reinstall the software again to see if it adds it to the menu. 

Make sure your antivirus and firewalls are disabled during the download and reinstall as these can sometimes interfere with proper installation of files. Also make sure that you set up exclusions on your antivirus software so it doesn't scan your FSX, P3D, or add-on directories.

Also, right-click on the download and select 'Run As Administrator' when you reinstall.


-------------
Keep the Blue Side UP!

Jeff Smith --x-O-x--
Flight One Software
Sales Support


Posted By: Juergen2
Date Posted: July-02-2018 at 7:26am
Hi Jeff,
This is exactly what I have done. After the re-install I noticed that the entry for "UTLive" is missing in the exe.xml file.
This entry is missing:
<Launch.Addon>
  <Disabled>False</Disabled>
  <ManualLoad>False</ManualLoad>
  <Name>utLive fs client</Name>
  <Path>C:\PROGRAM FILES\FLIGHT ONE SOFTWARE\ULTIMATE TRAFFIC LIVE\utl_client.exe</Path>
  <NewConsole>True</NewConsole>
 </Launch.Addon>
Q: Does the exe.xml file get updated during the installation of UTLive?
What else can I check to find the problem of NOT loading UTLive??
SimConnect????
The configuration/installs settings seem to be correct in UTLive.
Thanks for help (getting desperate)



-------------
Brgds
Juergen Mader


Posted By: Juergen2
Date Posted: July-03-2018 at 3:47am
Hi Jeff,
I just noticed this topic is in the Ultimate Traffic (classic version) forum.
Can it be moved to the UTLive forum?


-------------
Brgds
Juergen Mader


Posted By: Juergen2
Date Posted: July-03-2018 at 3:55am
Hi Jeff,
I posted the problem on UTLive forum
Thanks


-------------
Brgds
Juergen Mader


Posted By: cjaymusic
Date Posted: September-10-2018 at 11:18pm
can you post the link to that forum


Posted By: Juergen2
Date Posted: September-11-2018 at 8:15am
Here the link:
http://ultimatetraffic.flight1.net/forums/forum_posts.asp?TID=17364" rel="nofollow - http://ultimatetraffic.flight1.net/forums/forum_posts.asp?TID=17364



-------------
Brgds
Juergen Mader


Posted By: Havenman
Date Posted: September-11-2018 at 12:03pm
Hi Juergen,
 
I am sure you will have checked it but make sure to

1. open your fsx_se.cfg with notepad.
2. make sure there is an entry like this:
SimObjectPaths.8=D:\VLIEGEN\FLIGHT ONE SOFTWARE\ULTIMATE TRAFFIC LIVE\utLive Aircraft
3.  If it is there make sure the number SimObjectPaths.8=D:\VLIEGEN\FLIGHT ONE SOFTWARE\ULTIMATE TRAFFIC LIVE\utLive Aircraftring is in numerical order.
If not add the line making sure it points to where you installed UTLive\utLive Aircraft.

4. the number 8 is true for my set up. It can be different for you but make sure it is there and they are in numerical order. Also check there aren't any extra SimObjectPaths somewhere else in the fsx_se.cfg file
 
Martin


Posted By: lucien
Date Posted: January-03-2019 at 10:37am
hello,

i have Ultimate Traffic Live, Prepar3dv3, FSX Steam,

when i install UTL in Prepar3d......no problem its working

install in FSX Steam........not working

ive check the FSX SE. CFG...........BOTH SIMOBJECTS ARE THERE..the one from Prepar3d,
and the one from fsx se.................HOW COME ?????

i took off the prepar3d from there but always not working

Prepar3d not suppose to be in the FSX SE cfg ??????????????

is there a way to correct that...........im trying and trying.always the same.......

should i change the install directory of STEAM ????

thank you,

lucien paquette




Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net